Forsikring

Forsikring

Kend din bilforsikring, som du kender din bil

Er du en af dem, der ikke rigtig ved, hvordan de skal forsikre deres nye bil, og er du i tvivl, om du overhovedet behøver at købe alle de forskellige typer bilforsikring? Så læs med her, hvor vi besvarer alle dine spørgsmål!

 

Hvad består en bilforsikring typisk af?

En bilforsikring er en forsikring til bil, der giver dig økonomisk kompensation, hvis du bliver indblandet i et uheld i din bil. Som minimum dækker en bilforsikring over ansvarsforsikringen, som er lovpligtig, samt kaskoforsikringen, der ikke er lovpligtig. Det er dog også muligt at få andre forsikringstyper, som eksempelvis glas- eller førerforsikring.

Hvis du gerne vil have et overblik over dine muligheder for at finde en passende bilforsikring til dine behov, så kan du prøve at benytte Samlino.dks bilforsikringssammenligningstjeneste her. Det er helt gratis og tager kun få minutter.

Ansvarsforsikring og kaskoforsikring - hvad gør de?

Den primære del af bilforsikringen, ansvarsforsikringen, er lovpligtig, og den dækker, hvis du skulle havne i den uheldige situation at forårsage skade på et andet menneske og/eller deres ejendele og køretøj i et trafikuheld. Denne type forsikring er altså særdeles god at have, da du ikke skal tømme pengepungen, hvis du kommer ud for en ulykke.

Den anden del af bilforsikringen, kaskoforsikringen, er valgfri, men dog stadig en del af mange danskeres bilforsikring grundet den øgede tryghed, den skaber. En kaskoforsikring dækker nemlig potentielle skader på din bil og dens dele i forbindelse med et uheld, tyveri, hærværk eller brand. Hvis du dog ikke mener, du har behov for alt det, er det også muligt blot at erhverve en delkaskoforsikring, som dækker skaderne på din bil, der ikke hænder under kørsel – som eksempelvis, hvis bilen er parkeret.

 

 

Er der andre tilkøbsforsikringer?

En sammensætning af en ansvars- og kaskoforsikring er som sagt den klart mest populære form for bilforsikring i Danmark, men der findes dog flere tilkøbsforsikringer, som kan være ganske fordelagtige at have i diverse uheldige situationer.

Et eksempel på en tilkøbsforsikring kunne være en glasforsikring, der dækker samtlige af bilens glaselementer, hvis de på en eller anden måde skulle blive skadet – typisk ved indbrud, hærværk eller stenslag. Hvis du er interesseret i at købe denne forsikring, skal du huske at tjekke din kaskoforsikring først – for den dækker måske allerede glasskader.

En anden type forsikring, som kunne være interessant at tilkøbe, er en førerforsikring. Den dækker dig, såfremt du kommer til skade i en ulykke – som eksempelvis en soloulykke, hvor du ikke allerede er dækket.

Hvis du derimod er eventyrlysten og ofte havner i situationer, hvor du ikke er i stand til at transportere din bil til et værksted eller blot hjem til dig, så er det måske interessant for dig at tilkøbe vejhjælp/autohjælp, da den giver dig hjælp og assistance i disse situationer.

Til slut kan en friskadeforsikring være fordelagtig, hvis du vil undgå at betale din selvrisiko i bestemte situationer – som eksempelvis ved tyveri eller brand – da en friskadeforsikring dækker netop dette.

 

Hvordan udregnes prisen på din bilforsikring?

Prisen på en bilforsikring er meget individuel, da forsikringsselskaberne fastsætter den efter adskillige personlige parametre, og derfor skal du selvfølgelig være opmærksom på dette, når du leder efter din nye bilforsikring. Disse parametre tæller blandt andet din adresse, alder, anciennitet (skadehistorik), kørselsbehov, og hvilken bil du kører i.

Typisk fastsættes prisen ud fra nogle hovedregler om din personlige data. Først og fremmest vil det stort set altid være dyrere for dig at købe en bilforsikring, hvis du er en ung bilist, da forsikringsselskaberne anser risikoen for, at du får en skade, som større end for ældre bilister, da du ikke har lige så meget erfaring som dem.

Dette gælder også for din anciennitet – jo bedre en bilist du er, jo billigere bliver din forsikring. Hvis du gennem flere år har kørt uden skader, vil du højst sandsynligt blive tilbudt en billigere forsikring, da forsikringsselskaberne dermed anser dig som en bedre bilist.

Derudover har din bopæl faktisk også en indvirkning på fastsættelsen af din forsikring. Hvis du bor i byen, er der større risiko for, at du får en skade, end hvis du bor på landet – da der typisk er flere, men mindre, skader i byen og typisk færre, men større, skader uden for byen. Ydermere er risikoen for tyveri og hærværk ligeledes større i byen, og derfor vil prisen på din bilforsikring typisk være højere, hvis du bor i byen.

En anden faktor, som spiller kraftigt ind på prisen på din bilforsikring, er selvrisikoen. En højere selvrisiko vil alt andet lige medvirke til en lavere pris på din forsikring, og omvendt, da du påtager dig en større økonomisk risiko ved at gøre dette.

Til slut spiller din bil selvfølgelig også en rolle i, hvilken pris du skal betale for din bilforsikring. Her gælder det typisk, at det er dyrere at forsikre en dyr bil, da det er dyrere at reparere denne i tilfælde af skade. Derfor er det typisk også dyrere at forsikre en ældre bil, da den sandsynligvis skal nogle gange flere på værksted end en nyere bil. I forhold til bilens størrelse, så anser forsikringsselskaberne typisk en større bil som værende mere sikker end en mindre bil, og derfor er prisen på en forsikring til en større bil ofte lavere. Du skal dog være opmærksom på, at en bil med en stor motor som regel er dyrere at forsikre, da disse også forbindes med en øget risiko for at medvirke i en ulykke.

Prisen på din bilforsikring udregnes og afhænger altså af dine personlige forhold og er af denne grund ganske kompliceret – og derfor opfordrer vi dig til at tjekke dine muligheder ud ordentligt, inden du tager en beslutning og køber din bilforsikring.

Som nævnt tidligere kan du på hurtig og enkel vis finde den bilforsikring, der passer bedst til dine behov, via sammenligningsportalen Samlino.

Vi ønsker dig en god jagt med at finde din næste bilforsikring!

Rådgivning om
køb af din nye bil?
Ring på 75801011
Vi klarer din
finansiering med
det samme
Vi tilbyder
tryghedsforsikring
Byt din bil

Få et prisoverslag for din bil. Udfyld formularen og vi vender tilbage med en pris.